Paula mala

NOVO…NOVO…NOVO…NOVO…TRAŽI SE PAULA MALA

to je bio naslov prošle godine, više se ne traži…….

A u međutekstu se može naslutiti i rezultat tog nezaboravnog istraživanja.

Paulu malu snimio Gjuro 2007 na regati In memoriam Alen Bruketa.

 

OD 21.06. DO 27.06.
SVI KOJI ŽELE SUDJELOVATI U TRAŽENJU I VAĐENJU PAULE MALE POZIVAJU SE NA OTOK VRGADU..
U 25 TJEDNU, OD 21.06 DO 27.06 SVI JEDROLJUPCI, MORELJUPCI AVANTURISTI , RONIOCI POSEBNO, ISTRAŽIVAČI ITD……… POZVANI SU NA OTOK VRGADU U ČIJEM AKVATORIJU ĆEMO PODUZETI ISTRAŽIVANJA DNA KAKO BI PRONAŠLI I IZVADILI PAULU MALU KOJA JE TU NESRETNO SKONČALA U PROSINCU 2007-ME GODINE .
MOLIM DA SE SVI KOJI ŽELE BITI S NAMA, PLIVATI, RONITI, KUHATI, PEĆI RIBU, PRATI SUĐE,VADITI JEDRILICU, PLOVITI, JEDRITI, VOZITI GUMENI ČAMAC, RADITI SA SONAROM, LOVITI RIBU ILI SAMO PLUTATI NA MORSKOJ POVRŠINI JAVE NA VRIJEME.
SMJEŠTAJ JE OSIGURAN. KUHINJA CENTRALNA SA VRHUNSKIM DALAMTINSKIM KUHAROM.
Rezervirajte si tjedan aktivnog doživljaja mora i budite dio istraživačkog tima.Svima koji još nemaju brod-jedrilicu, pruža se prilika da postanu brodovlasnici.
Detalji naknadno.
Za more uvijek spremni naš ovogodišnji moto: FUĆKAŠ KRIZU……ŽIVOT NE POZNAJE REPRIZU 
Želimir

A sad i detalji:
SASTAV TIMA:
Tim se sastoji od ronioca sa otoka Vrgade inače tamošnjih starosjedilaca koji vuku porijeklo rođenja i odrastanja u Zagrebu. tzv GNJURCI
Drugi dio tima predstavljaju genijalci koji su Paulu malu  uspjeli potopiti u prosincu 2007-me sa njihovim skiperom tzv PINGVINI. (jer su nakon što su isplivali na otočić Kozinu najviše ličili na njih)
Treći dio su mladići koji imaju opremu za pretraživanje dna sa kojom ćemo pokušati locirati potopljenu barku. Tehničari i elktroničari tzv VIDOVNJACI
Četvrti dio su svi oni jedriličari (mlađi) koji nemaju jedrilicu a željeli bi se jednog dana također prevrnuti i završiti u moru osobno a ne da im to prepričavaju drugi tzv MUSTRE
Peti dio su najvažnije osobe tima a to su kuhari, ekonomi, dobavljači, perači i sl. tzv PČELICE .

FINANCIJSKI DIO:
Svaki prijavljeni član mogao je a nije priložio ni lipu. Imao je pravo na rad u odabranom timu.Ali to pravo nije iskoristio. Samo se dobro napojio i naklopao.

Djeca ne sudjeluju u financijama ali trebaju raditi u timovima. Djeca su se igrala.
Ovisno o tome koliko ima istražitelja postati će vlasnik dijela jedrilice koju ćemo (valjda) pronaći i izvaditi. (U to nisu uključena porezna davanja pri prijenosu vlasništva jer kolika su….. to nitko nezna) . Vlasnici bi htjeli biti svi ali nekakvog fiktivnog broda koji je nov, uredan, sa plaćenom marinom, i održavanjem. takvog nismo uspjeli pronaći
Povjesni dio događanja od 2007-me možete pogledati na našim stranicama:

ili u morskom prascu:http://www.morsko-prase.hr/2006/index.php?option=com_content&task=view&id=6189&Itemid=32

Posljednja slika Paule male sa Pingvinima na regati Sv. Nikola kod Biograda, nakon koje se Paula mala odlučila skloniti u morske dubine.