SY Paula

Salona 37, jedrilica godine 2007. prekrasan je plavi brod za izuzetne doživljaje u jedrenju i krstarenju. Smještena je u novoj marini u Sutomišćici, na otoku Ugljanu, u centru hrvatske Jadranske obale.

Već u gradnji obogaćena je mnogim detaljima koji olakšavaju jedrenje, kao što su jače dimenzionirani vinčevi, prijenosnici s kevlarskom užadi za podešavanje zategnutosti zadnje pripone, Genaker sa čarapom za lagano sklapanje, skraćen put uzdi Buma itd.
Opremljena je flokom, genovom i full batten glavnim jedrom, te Genakerom.
Genova ima  roll uređaj, glavno jedro Lassy Jack za lagano slaganje. Također ima i veliki šator za zaštitu od sunca. Spray hood štiti od vjetra i kiše.
Cijela oprema za jedrenje je vrhunske  Harken proizvodnje. Sidreni vinč je predimenzioniran a također i automatski hidraulični pilot Rey Marine 6000. Motor Yanmar 30KS. Brod je potpuno opremljen svom obveznom i neobaveznom opremom, posteljinom, posuđem, pojasevima itd. Također i gumeni čamac s izvanbrodskim motorom.

Navigacijska oprema je od Navmana. Ugrađeni su mjerač dubine, mjerač jačine vjetra i pokazivač smjera, analogni mjerač brzine, 2 GPS-a, Dual i MULTI pokazivači svih mjerenih veličina (jedni kod skiperskog stola a drugi vani), ploter sa različitim funkcijama i pokazivanjem plova jedrilice, VHF radio stanica, TV prijemnik, 3 kompasa… Tu je i digitalni radio s CD playerom sa USB priključkom.
Jedrilica ima tri kabine i jedan WC, kuhinju sa štednjakom, hladnjak, sudoper s toplom i hladnom vodom.
Za obavljanje nuždi u marinama može se koristiti crni tank od 42 litre.
Pitke vode stane 210 litara, a goriva 150 litara. Na krmenom zrcalu topli i hladni tuš.
A uz sav taj luksuz Salona 37 se izvanredno ponaša na vjetru. Na laganom povjetarcu mirno klizi a jači vjetar podnosi besprijekorno. Ima izvanredno izvedeno kraćenje glavnog jedra iz cok-pita lako može držati orcu bez problema i do 25 čvora vjetra (s genovom) a sa flokom i iznad 30 čvora.
Jarbol i pripone učvršćene su zajedno na čeličnom ojačanju koji je ulaminiran između dva donja dijela trupa broda. To mu daje posebnu čvrstoću.
Također i kobilica – olovna i regatne izvedbe 2,2 metra pričvršćena je za za čelični okvir ulaminiran u trup.

Želimir Mazor dipl.ing. 098 228828

PUŠKARIĆEVA 62A, 10250 LUČKO-ZAGREB, TEL: 01/653 11 55, fax 01 6531 266