Regata Gladuša JK SALI Dugi otok 11.04.2015.

Peti puta se jedrilo oko otočića, a uz otok. Luka Sali opet prepuna jedrilica. Više od pedeset jedrilica. Vrijeme kakvo se samo poželjeti može. Lagani do umjereni anticiklonalni jugo, malo sunca, nije hladno, divota. Sali je opet bio centar jedrenja u Hrvata.

Pobjednik regate je bio Lukin X-Cite iz YCBiograd.

Posada AMRE-a ovaj puta bila je uz stalnog mornara, Darka Puzeka pomlađena. Naime iz Zadra su nam se pridružili Darkov sin Ivan i mlada novinarka Mare. U takvom sastavu obišli smo sve zadane otoke (neki baš i nisu) i uspjeli ostaviti dvadesetak jedrilica po krmi.

Imali smo uzbudljiva preticanja i stalnu borbu sa tzv “autobusima” (čitaj: čarter jedrilice od 12 metara na dalje). Po slabijem vjetru mi sa šarenilom naprijed, vjetar ojača pa oni odoše sa orcom, pa opet iza otoka mi prelazimo u vodstvo, i tako smo se nadmudrivali do cilja. Zadnju orcu smo super odradili, posada se već uigrala i nijedan autobus nas nije prešao (osim onog koji si je malo skratio rutu).

Kad smo se vezali u Salima Mare nam je pripremila na brodu trajbana jajca sa lukom i špekom, tako da nismo gladni čekali večeru. Inače domaćin JK SALI je pripremio odličnu spizu, kao što je i sve ostalo te večeri bilo zabavno, raspjevano, jednostavno za mlade i za one koji se tako osjećaju.

Slike su ljepše od riječi…

Želimir Mazor